Tech

Indonesiens centralbank nedlægger forbud mod kryptovaluta som betalingsform

De indonesiske myndigheder har intensiveret advarslerne mod brugen af virtuelle valutaer.

Kryptovaluta som Bitcoin anses ikke længere som et legalt betalingsmiddel i Indonesien. Foto: Jens Kalaene / picture-alliance / dpa / AP Images

Kryptovaluta må ikke anvendes som betalingsmiddel i Indonesien.

Det slog den indonesiske centralbank, Bank Indonesia (BI), fredag fast i en offentlig erklæring. Det skriver Reuters.

I den offentlige erklæring hedder det bl.a., at kryptovaluta kan anvendes i pengevask og til at støtte terrorisme, hvormed brugen af den virtuelle valuta kan have en negativ indvirkning på landets finansielle system.

Centralbankens talsmand, Agusman Zainal, udtaler ifølge Reuters i erklæringen, at centralbanken mener, at ejerskabet af virtuelle valutaer er forbundet med en »høj risiko« og »spekulation«, idet der »ikke er nogen myndighed, der tager ansvar, der er ingen officiel administrator, og der er ikke noget underliggende aktiv, der danner grundlag for prisen«.

Talsmanden har siden uddybet over for nyhedsbureauet:

»Kryptovaluta er ikke et lovligt betalingsmiddel. Vi minder folk om risiciene. Når risiciene opstår, vil tabene blive båret af offentligheden. Vi er forpligtede til at beskytte forbrugerne og beskytte dem mod en boble,« siger Agusman Zainal.

De indonesiske myndigheder har ifølge nyhedsbureauet i den seneste tid intensiveret modstanden og advarslerne mod brugen af kryptovaluta. I december udstedte centralbanken bl.a. et forbud mod anvendelse af den virtuelle betalingsform hos finansielle teknologivirksomheder, der arbejder med betalingssystemer.

Det er ikke kun i Indonesien, at man arbejder på at få handlen med kryptovaluta reguleret. Også andre steder i verden er den hypede kryptovaluta kommet på dagsordenen blandt de finansielle myndigheder.

Læs også