Tech

Bill Gates: Jeg ville ’shorte’ bitcoins – hvis jeg kunne

Kryptovalutaen bitcoin er så spekulativ og værdiløs, at det bedste, man kan gøre, er at satse på, at prisen falder. Det siger it-rigmanden Bill Gates, der dermed slutter sig til koret af skeptikere. 

Bill Gates var i mange år verdens rigeste person, som stifter af Microsoft. Siden har han givet mange af dem væk og er blevet overhalet af Jeff Bezos, stifteren af Amazon.  Foto: J. Scott Applewhite/AP

Købte du bitcoins for hele pensionsopsparingen, da kursen var højest i december 2017, har du tabt cirka halvdelen af investeringen nu.

Men kursen vil komme længere ned, vurderer Bill Gates, der er en af verdens rigeste personer og i dag primært bruger sin tid på at dele ud af sin formue til velgørende formål. Det skriver CNBC.

»Bitcoins og ICO’s (udstedelsen af nye kryptovalutaer, red.) mener jeg helt bestemt er noget af det skøreste og mest spekulative,« sagde Bill Gates til CNBC-programmet Squawk Box, efter at have optrådt på generalforsamlingen for Berkshire Hathaway, som investor-ikonet Warren Buffet står bag.

Han slog fast, at prisen ville gå ned, fordi der ikke ligger nogen produktion af værdi bag en bitcoin. Det handler kun om, at der er nogen investorer derude, der er dummere end andre, og som man kan sælge til, lød vurderingen.

»Jeg ville ’shorte’ bitcoins, hvis der var en nem måde at gøre det på,« sagde han.

At ’shorte’ en aktie er at satse penge på, at kursen falder. Modsat hvad Bill Gates siger, kan man dog godt satse penge på, at bitcoin-prisen vil falde.

Teknologien bag bitcoins og andre kryptovalutaer, blockchain, tror it-manden Bill Gates dog mere på. Den har sin berettigelse, vurderede han.

Warren Buffet, der var vært ved arrangementet, har tidligere været ude med stærk kritik af bitcoin, især som investeringsobjekt. Og på generalforsamlingen var Bill Gates da også den mere afdæmpede kritiker. Charlie Munger, Warren Buffets mangeårige makker, kaldte for eksempel bitcoins for ’rottegift’.

Læs også
Top job