Tech

SpaceX planlægger futuristisk udvidelse i Florida

De nye planer indebærer bl.a. opførelsen af et nyt kontroltårn, der rager 90 meter over jordens overflade.

Udvidelsen skal foregå på et område på 67 hektarer. Foto: AP Photo/John Raoux.

Elon Musk og rumfartsvirksomheden SpaceX har planlagt en række byggeprojekter ved NASAs affyringskompleks, John F. Kennedy Space Center.

»I takt med, at SpaceX's affyringinskadence og visioner i Florida fortsætter med at vokse, forsøger vi at udvide vores evner og effektivisere affyring, landing og genbrug af vores Falcon-raketter,« siger SpaceX-talsmand James Gleeson ifølge Florida Today.

Herunder kan du se, hvordan det 90 meter-høje tårn vil se ud:

 

Området, der efter planen skal bebygges, har en størrelse på 67 hektarer og hedde SpaceX Operations Area, skal rumme et futuristisk kontroltårn med en højde på 90 meter, der blandt andet huser et affyringsrum, et kontrolcenter for Falcon 9 og Falcon Heavy-raketterne samt mødelokaler. Desuden vil der være en hangar på over 12.300 kvadratmeter samt et område, hvor selskabelts rumfartøjer kan vises frem. Ifølge Florida Today skulle det ske i en »ikke så fjern fremtid.«

Udvidelsen skal bl.a. gøre det muligt for SpaceX at genbruge flere dele af deres Falcon-raketter. Rumfartsvirksomheden har indtil videre foretaget 11 affyringer i 2018, men sigter efter at lave 24 i alt, hvillket ville være 6 mere end rekord fra sidste år.

SpaceX har også netop fået tilladelse til at bygge en fabrik i Los Angeles, som skal fremstille Big Falcon-raketter, som er designet til at sende 100 mennesker og 150 tons last til Mars.

Læs også
Top job