Tech

Twitter har lukket 70 mio. profiler på to måneder i kampen mod falske nyheder

Det sociale medie har indført øget overvågning af de ting, der deles på platformen.

Twitter forsøger at komme problemet med falske nyheder til livs ved at lukke profiler, der virker mistænkelige. Foto: Arkivfoto Foto: Jochen Eckel/picture-alliance/dpa/AP Images

Det sociale medie Twitter har på bare to måneder lukket omkring 70 mio. profiler på platformen.

Det skriver Reuters.

Profilerne er blevet identificeret som falske profiler eller spam-profiler og er blevet lukket ned i forsøget på at komme problemet med spredning af misinformation og falske nyheder til livs.

Udover at lukke falske profiler og spam-profiler ned, overvåger Twitter, ifølge det sociale medie selv, også mere nøje de ting og den information, der bliver delt på platformen.

I maj identificerede det sociale medie mere end 9,9 mio. mulige spam-profiler om ugen, og i maj og juni har Twitter altså lukket over en million profiler om dagen.

Ifølge Reuters, der citerer The Washington Post, har det sociale medie indtil videre lukket profiler i samme tempo i juli.

Den øgede overvågning og lukningen af profiler, der markeres som falske eller spam, sker som følge af den kritik, der har været rettet mod både Twitter og Facebook. Kritikken går på, at de sociale medieplatforme ikke var hurtige eller effektive nok til at håndtere de mange falske nyheder, der blev spredt under den amerikanske valgkamp i 2016.

Det er bl.a. kommet frem, at mere end 50.000 konti forbundet til Rusland brugte Twitter til at sprede forskelligt materiale - herunder bl.a. propaganda og falske nyheder - under den amerikanske valgkamp i efteråret 2016.

Ifølge The Washington Post kan den aggressive lukning af profiler medføre, at Twitter vil have færre månedlige, aktive brugere i andet kvartal af året.

BRANCHENYT
Læs også