Tech

Facebook flirter med største børstæsk nogensinde - bliver 750 mia. mindre værd

Trods et solidt overskud har markedet taget temmelig dårligt imod Facebooks seneste regnskab. Førmarkedshandlen havde lagt aktien an til et fald på over 20 pct., og i de første handler efter markedets åbning falder aktien med 18 pct.

Facebook-aktien får grumme tæsk torsdag, efter et skidt regnskab onsdag aften. Foto: Bloomberg photo by Andrew Harrer

Der var masser af milliarder på bundlinjen i det regnskab, Facebook sent onsdag aften dansk tid sendte ud til markedet. Men der var også bekymrende nyt - det sociale medie vokser markant langsommere på brugersiden, og de ekstisterende brugeres forbrug er også presset. Det fik Facebook til at spå om mindre vækst i indtjeningen - og det gjorde slet, slet ikke markedet glade.

»Den alvorlige bekymring er indtægtskurven. De har guidet den voldsomt ned og givet meget specifikke tal. Spørgsmålet, what the f*uck? Hvad er det, der driver den udvikling,« som en investor tidligere torsdag udtrykte konsensus over for Financial Times.

I den såkaldte førmarkedshandel - altså handel uden for børsernes åbningstider - blev aktien længe handlet med fald på svimlende 20 pct. plus i forhold til onsdagens lukkekurs. Og da den rigtige dom - førmarkedshandel er i sin natur mindre livkvid, og kan derfor ofte både over- og underreagere markant - så kom, var den ikke synderligt mildere.

Facebook-aktien åbnede med et fald på 18 pct., mere end 750 mia. kr. - mere end hele Novo Nordisk for nu at sætte det i perspektiv. Siden er faldet i aktien steget til over 20 pct.

Faldet er ifølge en opgørelse fra Bloomberg med god afstand det største værditab inden for en enkelt dag for et amerikansk firma. Facebooks fald med mere end 120 mia. dollar står således - hvis det holder - til at være det første over 100 mia. dollar nogensinde.

BRANCHENYT
Læs også