Tech

Mere end 800 millioner kinesere har nu internetadgang

Internettet fortsætter sit indtog i Kina på trods af forskellige reguleringer til eksempelvis sociale medier.

For 10 år siden havde ca. 200 millioner kinesere adgang til internet. Tallet er steget hastigt siden. Foto: Thomas Borberg

Over 800 millioner. 802 millioner, for at være helt præcis. Så mange kinesere er nu internetbrugere. Det skriver medierne Bloomberg og Techcrunch. Tallene kommer fra en rapport af China Network Information Center (CNNIC) under den kinesiske regering. Ifølge Bloomberg er der dermed flere kinesere med internetadgang, end der er i Rusland, Mexico, Japan og USA tilsammen.

Af rapporten fremgår det bl.a., at 29,68 mio. kinesere benyttede sig af internettet for første gang i anden halvdel af 2018. Det betyder, at 57,7 pct. af landets befolkning nu er internetbrugere. 788 mio. indbyggere bruger deres mobiltelefon til at tilgå internettet, hvilket svarer til hele 98 pct. af den samlede gruppe kinesere, der benytter sig af internettet. Til sammenligning har 94 pct. af den danske befolkning ifølge Danmarks Statistik adgang til internettet.

På blot otte år er andelen af kinesiske indbyggere med internetadgang steget fra ca. 400 mio. til det dobbelte, mens der i 2007 kun var ca. 200 mio. Vil du se udviklingen i antallet af internetbrugere i Kina, kan du klikke her.

I praksis sætter udviklingen pres på den kinesiske regering, som indtil videre har ført en politik præget af kontrol med oplysninger på internettet og censur. Eksempelvis er de populære sociale medier Facebook og Twitter ikke tilgængelige i Kina.

Ifølge tal fra Verdensbanken bor der i skrivende stund 1,379 mia. mennesker i Kina.

Læs også
Top job