Tech

Kinesisk spilgigant forbyder børn at spille hele dagen

Den kinesiske teknologigigant Tencent tager nye midler i brug for at nedbringe børns spilforbrug i Kina.

Teknologivirksomheden Tencent står bl.a. bag Kinas svar på Facebook, Wechat. Foto: AP

Om en uge er det ikke længere muligt for kinesiske børn at bruge en hel dag på digitalt rollespil på mobilen. Et nyt spilregistreringssystem sætter nemlig en stopper for børnenes brug af det populære spil Honour of Kings.

Det sker, når Kinas spilgigant Tencent i samarbejde med landets offentlige database begrænser kinesiske børn og unges adgang til spillet og overvåger deres spiladfærd. Det skriver BBC.

Den nye forbindelse mellem spilverdenen og landets offentlige sikkerhedsdatabase er den første af sin slags.

Det nye samarbejde er en konsekvens af, at Tencent, som bl.a. står bag flere onlinespil og apps, forrige år blev stærkt kritiseret for sit digitale mobilspil Honour of Kings, som bl.a. Kinas offentligtejede avis People's Daily beskyldte for at være »vanedannende« og »gift«.

Spillet er især populært blandt Kinas børn og unge, fordi det spilles på mobilen fremfor en konsol eller computer, som kun få af dem har adgang til.

Men med det nye registreringssystem begrænser Tencent altså børnenes adgang til spillet. Fremover må børn under 12 år kun bruge spillet en time om dagen. Børn i alderen 13-18 år kan spille to timer om dagen.

Ifølge Tencent skal det nye system hjælpe med at identificere de unge kineseres spiladfærd, som præsident Xi Jinping længe har udtrykt behov for at få nedbragt. Han er bekymret for, hvordan det kan påvirke børnenes syn.

Kinas undervisningsministerium har meddelt, at det vil bremse antallet af online-spil tilgængelige for børn og nedbringe børnenes tidsforbrug på spillene.

Tidligere på måneden blev et andet af Tencents spil, Monster Hunter World, forbudt i Kina. Det er endnu ikke klart, hvilken årsag der ligger bag.

Læs også
Top job