Tech

Her er 10 tjenester, der forsøger at lægge visitkortet i graven

Kan visitkortet genopfinde sig selv i en digital tidsalder? Skal det?

Et visitkort fra dengang cd-rom var det foretrukne format. Finn Frandsen

Visitkortet er i sin form og sit koncept en statisk størrelse. Hvor andre produkter bliver ramt af innovation og konkurrence, er der ikke meget, der tyder på, at det traditionelle visitkort er på vej i graven. Men der er mange, der forsøger at hjælpe det på vej.

Her er 10 firmaer, der forsøger at genopfinde den måde, vi forbinder os med nye kontakter på - og holder styr på netværket.

Moo er ikke et digitalt alternativ, men en frisk og spraglet opdatering af visitkortet. Firmaet blev først kendt for at give visitkortet en lidt mindre størrelse end det velkendte rektangulære. Deres seneste produkt giver dig mulighed for at lave unikke visitkort, hvor hvert kort har en speciel bagside. De kan også tilbyde at lave dit næste visitkort af genbrugte t-shirts.

Mens vi venter på visitkortets arvtager, kan ABBYY Business Card Reader lette din håndtering af de fysiske kort. Scanneren lægger kortet og alle dets informationer ind på din telefon.

About.me er en simpel hjemmesidebygger, der er oplagt som ”digitalt visitkort”, hvilket mange freelancere allerede bruger. Med dit ansigt (eller andet billede) som baggrund kan du lave en overskuelig præsentation af dine kontaktinformationer og dit CV.

Et egentligt forsøg på at skabe et digitalt visitkort finder man hos Flier. Med tjenesten kan man skabe små digitale præsentationer, som kan deles via email eller SMS. I app’en kan man tilføje tekst og lydnoter til sine kontakter, og betalingsudgaven giver mulighed for mere avanceret tracking af netværket. Flier er udviklet i Danmark. En lignende tjeneste er den ligeså danske Nearcrowd.dk.

Linkedin Sales Navigator gør din Linkedin-profil lidt mere nyttig. Når du modtager emails, kan du nemlig tilføje folk direkte til dit netværk eller gennemse jeres fælles kontakter og personens generelle kontaktinformation. Programmet er en browserudvidelse, der kun virker i Chrome og i samspil med Gmail.

Hunter forsøger noget lignende, men fungerer ikke kun i din mail - men overalt hvor du bevæger dig på nettet. Hvis du besøger en virksomheds hjemmeside, kan du f.eks. bruge Hunter til at grave alle relevante emailadresser, der er tilknyttet, frem. Se mere i videoen.

Med Shoot skal du bare bruge din nye kontakts emailadresse, så kan du skyde det gamle men driftsikre .vcf-format til ham eller hende, der havner direkte i personens kontaktbog på telefonen.

Fullcontact er den store dreng i klassen, når det kommer til nye måder at arbejde med netværk på. Firmaets magiske sovs finder man under motorhjelmen, hvor systemet snakker sammen med både mange tredjepartsprogrammer og dit firmas eget CRM-system, så flere kolleger kan hjælpe med at opretholde kontakterne og drage nytte af netværket.

Haystack tilbyder noget lignende. I en lidt anden - og knap så corporate - indpakning.

Læs også
Top job