Tech

Apples salg af iPhones står stille, men der ruller flere penge ind

Antallet af solgte iPhones skuffer, men prisen pr. telefon er til gengæld skudt i vejret.

Apple præsenterede nye telefoner i september, til højere priser end nogensinde før. Men de tæller kun med i seneste kvartalsregnskab med nogle få dage. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP

Der blev langet 46,9 mio. iPhones over disken i årets sidste kvartal i Apples forskudte regnskabsår, der løber fra oktober til september. Og det var ikke helt så godt, som analytikerne havde spået.

Men Apple havde et hemmeligt våben - nemlig at prisen pr. telefon er højere end nogensinde før. Med lanceringen af iPhone X i september 2017 og de nye iPhone XS og XR i september 2018 har Apple nemlig rykket priserne markant op.

Dermed blev omsætningen højere end forventet og landede på 412 mia. kr. i løbet af regnskabsårets sidste kvartal. En stigning på 20 pct. i forhold til året før og dermed en ny rekord for Apple i 4. kvartal. Det samme skete på bundlinjen, som endte på 92,6 mia. kr. i overskud.

Alligevel faldt aktiekursen i eftermarkedet med knap fire procent, da regnskabet landede. Apples forventninger til næste kvartal - det traditionelt stærkeste, henover jul - er nemlig ikke meget højere end året før. Faktisk rammer underkanten af Apples guidance stort set ved omsætningen i samme kvartal året før. Og her havde markedet forventet et større ryk opad.

For hele regnskabsåret 2018 slog Apple sine tidligere rekorder og kunne glæde sig over et samlet overskud på 390 mia. kr. efter skat. Omsætningen blev på 1740 mia. kr. - altså 1,74 billioner kr.

Apple regnskab kommer efter en generel nedtur blandt tech-aktierne i USA den seneste måned. Der blev derfor håbet på et stærkt resultat fra Apple, så det kunne smitte af på de øvrige aktier.

Læs også
Top job