Tech

Kæmpe supermarked introducerer robotter på gulvet

Den 417 kg. tunge robot har sensorer, så den ikke kører ind i mennesker eller hylder.

En check-out station i den amerikanske supermarkedskæde Walmart. Med tiden håber virksomheden, at robotter i langt højere grad kan bruges til at aflaste medarbejdere. Foto: AP Photo/David J. Phillip, File

I kampen for at nedbringe omkostninger og lokke kunderne til, må butikker nogle gange tænke nyt.

Det har den store, amerikanske supermarkedskæde Walmart gjort. Den har nemlig besluttet at introducere robotter på gulvet i 360 butikker ved udgangen af dette år, skriver CNN Money.

Robotterne er en slags viceværtsrobotter, der i første omgang kan gøre rent. Walmart har med over 3500 butikker mere end 65 mio. kvadratmeter, som skal skrubbes hver dag.

Robotten, som kan ses herunder, er den 417 kg. tunge model "Auto-C". Den kan følge ruter rundt i butikken, mens den skrubber gulvet, og den har sensorer, så den ikke kører ind i mennesker eller hylder.

Firmaet tror på, at robotviceværten kan hjælpe med at spare tid og give medarbejdere frihed til at løse andre opgaver i butikkerne.

Walmarts administrerende direktør, Doug McMillon, udtalte på et møde for investorer i oktober, at Walmart i fremtiden skal være en tech-drevet forretning.

»Vores hovedfokusområde har været på robotter,« sagde økonomidirektør Brett Biggs også på mødet i følge mediet.

Ud over robotviceværten, har Walmart testet to andre typer robotter til at løse opgaver som f.eks. at aflæsse kasser fra varebiler, undersøge varer på hylderne og ændre prisskilte.

Den første, "Auto-S", bliver lige nu brugt i 50 butikker. Den kan scanne varer, den kan selv identificere, hvis der mangler opfyldning på en hylde og så kan den selv tjekke, om priserne er korrekte.

Den anden, "The Unloader" (aflæsseren, red.), kan aflæsse varer fra varevogne og herefter sortere dem, og den bliver lige nu brugt i 500 butikker.

Med tiden håber Walmart, at alle tre robotter kan komme til at kommunikere med hinanden.

Udover Walmart er der flere andre virksomheder, der laver forsøg med robotter. Flere medier har bl.a. skrevet om, at shoppinggiganten Amazon eksperimenterer med robotter, der kan samle varer op og sortere dem.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Få historierne om de iværksættere, der har potentialet til at redefinere dele af dansk erhvervsliv. Få magasinet her
BRANCHENYT
Læs også