Tech

Ny app skal hjælpe blinde med at afkode ansigtsudtryk

Ved at bruge kunstig intelligens vil mobilproducenten Huawei hjælpe blinde eller svagtseende til at »se« følelser fra dem, de taler med.

Artiklens øverste billede
Ifølge Huawei kan appen genkende ansigtsudtryk fra syv forskellige følelser. Foto: Huawei

Hver gang vi taler med hinanden, viser vi følelser med vores ansigter, som gør det lettere at afkode forskellige reaktioner. Men den mulighed har blinde eller svagtseende ikke.

Det har fået den kinesiske mobilproducent Huawei til at udvikle en app, som angiveligt kan hjælpe synshæmmede til at afkode følelser hos dem, de taler med. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse, ifølge en række danske tech-medier.

Huawei har nemlig udviklet en ny teknologi, som benytter kunstig intelligens til at afkode ansigtsudtryk. Den nye app hedder »Face Emotions« og kan afkode følelser for sorg, frygt, vrede, forbavselse, glæde, væmmelse og foragt gennem smartphonens kamera.

Hver følelse udløser en bestemt lyd, som afspilles for den synshæmmede, og på den måde gør det muligt at afkode reaktionerne.

»App’en er et forsøg på at bruge teknologien til at gøre en positiv forskel for personer med udfordringer eller handicap, så de forhåbentlig kan deltage i samfundslivet på mere lige vilkår. Vi vil som kommerciel aktør gerne gøre en forskel med den teknologi, som vi udvikler, og den ambition håber vi, at vi kan inspirere flere virksomheder til også at have,« siger Marie Dam Feldborg, Head of Marketing og Communication hos Huawei Danmark, i pressemeddelelsen.

Se her, hvordan den nye app fungerer:

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Men det er ikke kun mobilproducenten, der er begejstret for den nye app. Hos Dansk Blindesamfund mener man, at teknologien giver muligheder, der kan være med til at øge personer med synshandicaps selvhjulpenhed.

»På sigt kan kunstig intelligens være med til at skabe selvstændighed for blinde og svagsynede både gennem specialiserede hjælpemidler, men også i hverdagsteknologi som telefonen i lommen,« siger Jesper Holten, tilgængelighedsekspert i Dansk Blindesamfund, i pressemeddelelsen.

Sammen med Huawei har Dansk Blindesamfund og en produktdesigner udviklet en telefonholder, så brugeren kan bære telefonen om halsen og på den måde afkode ansigtsudtryk samtidig med, at den synshæmmede har hænderne frie.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.