Tech
0

Medie: Apple vil skære i produktionen af iPhones

Presset på Apple tager til. Den amerikanske it-gigant kan ikke længere gå på vandet.

Apple er kommet under pres, fordi der bliver købt færre telefoner, og fordi behovet for at opgradere til en ny, smart model ikke er, som det har været. Foto: AP/Mark Lennihan

De nye iPhone-modeller sælger ikke så godt, som Apple havde håbet. Derfor planlægger Apple nu at skære i produktionen af nye iPhones med 10 pct. over de næste tre måneder.

Det skriver den japanske avis Nikkei Asian Review.

Avisen har talt med kilder, som fortæller, at Apple har bedt sine leverandører om at producere færre iPhones i årets første kvartal. Det er anden gang på to måneder, at it-giganten har nedjusteret sine produktionsplaner.

Apple er kommet under pres, fordi der bliver købt færre telefoner, og fordi behovet for at opgradere til en ny, smart model ikke er, som det har været. Det sløje marked fik kort efter nytår Apple til at chokere med sin første nedjustering i over 10 år.

Chokket forplantede sig lynhurtigt til et stort dyk i Apples aktiekurs.

Ifølge en kilde, som Nikkei Asian Review har talt med, lægger Apples nye produktionsplan op til, at der fra januar til marts skal produceres 40-43 mio. iPhones. Tidligere var produktionen estimeret til mellem 47 og 48 mio. iPhones.

Det er de nye modeller iPhone XS Max, XS og XR, som der skal produceres færre af, skriver Nikkei Asian Review. Apple har hverken be- eller afkræftet oplysningerne.

Det er blevet et generelt problem for smartphonebranchen, at telefonerne i dag er så gode, at der ikke er markante forbedringer ved at opgradere jævnligt.

I et brev til Apples aktionærer i sidste uge skrev topchef Tim Cook, at det svigtende salg særligt skyldes problemer med salget af iPhones i Kina. Men også andre faresignaler er piblet frem.

For eksempel har flere iPhone-kunder fundet ud af at få skiftet batteriet billigt andre steder end hos Apple selv. Dermed kan en telefon klare et par år mere, før det er nødvendigt at skifte den ud.

BRANCHENYT
Læs også