Jetpack-firma lancerer flyvende motorcykler

Motorcyklen skal kunne flyve med ca. 100 km/t.

David Mayman, direktør i JetPack Aviation, fortæller til TechCrunch, at de næste par år skal bruges på at teste og udvikle cyklen, og så regner han med, at man vil kunne levere på et tidspunkt i 2021. Her ses "The Speeder". Foto: Jetpack Aviation/Recreational Speeder

Han har en vision for personlig luftfart.

David Mayman, som er direktør i firmaet JetPack Aviation, har brugt år på et udvikle en jetpack, som skal kunne få mennesket til at flyve rundt.

Nu tager han skridtet videre mod drømmen - for JetPack Aviation har netop lanceret en flyvende motorcykel med navnet "The Speeder".

Det skriver Forbes.

Motorcyklerne skal kunne købes af private, og firmaet har allerede åbnet op for forudbestillinger. Prisen på "The Speeder" lyder på 380.000 dollars, som svarer til ca. 2,5 mio. kr. For at forudbestille skal man derfor smide et depositum på 10.000 dollars (ca. 66.000 kr.).

Ifølge selskabets hjemmeside oprettes kun 20 "speedere" til privat brug - resten af virksomhedens fremtidige produktion skal dedikeres til militære enheder og andre statslige institutioner.

Med en vægt på lidt over 100 kg. skal motorcyklen bæres af fire jetmotorer. Der kommer til at være to versioner: en ultra-let version, som kan flyve ca. 100 km/t, og som ikke kræver en formel flyvelicens, - og så kommer der til at være en version, som kan flyve ca. 241 km/t, men som kræver licens.

Flyvetiden er dog en begrænsende faktor: virksomheden anslår, at den maksimale flyvetid kommer til at være 30 minutter.

David Mayman fortæller til TechCrunch at de næste par år skal bruges på at teste og udvikle cyklen, og så regner han med, at man vil kunne levere på et tidspunkt i 2021.

Men er det sandsynligt, at "The Speeder" bliver produceret og leveret til kunderne? Overfor mediet erkender Mayman, at virksomheden stadig mangler kapital, og at der er lang vej igen.

Selskabet har dog allerede modtaget kapital fra investeringsvirksomheden Y Combinator - som ifølge TechCrunch er kendt for ofte »bizare investeringer«.

Partner i virksomheden, Jared Friedman skriver i en mail til mediet, at han glæder sig til at se, hvordan "The Speeder" kan transformere den personlige transport:

»Jeg kan ikke forestille mig nogen, der ikke ville være begejstrede over en flyvende motorcykel,« lyder det fra Friedman.

BRANCHENYT
Læs også