Tech

Investorer pumper knap syv mia. kr. i Ubers selvkørende biler

Californiske Uber forventes om kort tid at gøre en af tech-industriens største børsintroduktioner.

Uber har fået et økonomisk løft frem mod formodet højt profileret børsintroduktion. Foto: AP Photo/Gene J. Puskar

Med en højt profileret børsintroduktion lurende i horisonten har inderkredsen af investorer forgyldt Ubers tech-afdeling, ATG, der udvikler selvkørende biler, med næsten syv mia. kr. Blandt investorerne er Ubers samarbejdspartner Toyota.

Det skriver CNN.

Uber skriver i en pressemeddelelse, at pengene skal bruges til videreudvikling af automatiseret kørsel.

»Udviklingen af selvkørende teknologier vil transformere transportbranchen, som vi kender den og gøre vores veje og byer sikrere at færdes i,« lyder det fra topchef Dara Khosrowshahi i meddelelsen.

Sammen med Denzo, som producerer forskellige dele til selvkørende biler, står Toyota bag to tredjedele af seneste investering. Resten kommer fra japanske Softbank Vision Fund.

Uber annoncerede tidligere på måneden, at man agtede at gøre selskabet offentligt. På trods af tab for 12 mia. kr. i seneste årsregnskab forventes Ubers børsintroduktion at blive en af tech-branchens største nogensinde.

De selvkørende Uber-køretøjer har tidligere været genstand for kritik, ikke mindst efter et af dem påkørte og dræbte en fodgænger i USA sidste år.

I 2014 gjorde Uber sin entré i Danmark og opnåede hurtigt omkring 2.000 chauffører. Men opholdet blev kortvarigt. En række protester mod Ubers forretningsmodel og manglende samarbejdsvillighed med de danske skattemyndigheder medvirkede til, at selskabet pakkede sydfrugterne. Uber har siden udtrykt ønske om at vende tilbage til Danmark.

BRANCHENYT
Læs også