Tech

Milliarderne vælter ind hos russiske gamer-brødre

Med reklamefri spil til mobilen er to russiske brødre godt i gang med at opbygge et imperium, der kan konkurrere med giganter som Tencent og Activision.

Playrix står bag forskellige mobilspil. Foto: Screenshot.

Igor og Dmitry Bukham har ikke tidligere figureret på internationale lister over ekstremt velhavende personer. Men livet som skjulte millardærer kan vise sig at være et overstået kapitel. På Bloombergs milliardær-index er hver af de to russiske brødre værdisat til 10 mia. kr. Senest har deres virksomhed Playrix vakt interesse på Wall Streets øverste etager.

Det skriver Bloomberg.

»Vi har besøgt deres skyskrabere,« siger 34-årige Dmitry Bukham til Bloomberg om møder med hhv. Goldman Sachs og Bank of America.

»Men indtil videre er vi fokuseret på at udbygge forretningen«.

Playrix står bag forskellige mobilspil, heriblandt Gardenscapes, til smartphones. Med 30 mio. daglige brugere fra Kina i øst til USA i vest er Playrix angiveligt blandt de største app-udviklere til iOS og Google Play.

Bukham-brødrenes indtægtskilde skulle være de køb, brugerne foretager inde i app'en. Reklamer udgør mindre end tre pct. af Playrix' omsætning, skriver Bloomberg.

Forretningseventyret begyndte i 2001 i byen Vologda knap 500 km. nord for Moskva, hvor brødrene begyndte med at sælge software online.

»Vi havde ingen erfaring, ingen forretningssans overhovedet. Det eneste, vi tænkte på, var at udvikle spil,« siger 37-årige Igor Bukham.

I dag har de ca. 1.100 ansatte fordelt over hele kloden.

Ifølge Tom Wijman, analytiker hos Newzoo, er Playrix de største innovatører inden for mobilspil, »siden King Digital Entertainment Plc indtog markedet med Candy Crush«.

Nyeste spil fra Playrix er fra 2017, men brødrene planlægger nye udgivelser senere i år.

Følg serien: 10 idéer, der kan ændre Danmark
Læs om 10 visionære iværksættere og deres idéer. I denne uge dækker FINANS transportbranchen, hvor el fra vindkraft skal danne grundlag for nye brændselsformer til transportsektoren.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også