Tech

Amazon-direktør vil flyve folk til månen i 2024

Jeff Bezos præsenterede ved en konference det nye rumfartøj Blue Moon, der skal bane vejen for fremtidig rumturisme.

En model af Blue Origins rumfartøj Blue Moon blev præsenteret af Jeff Bezos i Washington D.C, USA. Foto: Patrick Semansky/AP Photo

Rumrejser fortsætter med at være et varmt emne i tech-industrien.

Torsdag meddelte CEO i Amazon Jeff Bezos, at han stiler efter at kunne flyve rumturister til månen i 2024 med sit luftfartsselskab Blue Origin.

Det skriver The Guardian.

Ved en konference i Washington D.C. i USA præsenterede Jeff Bezos det nye Blue Moon-fartøj; et ubemandet rumskib med muligheden for at flyve 6,5 tons gods til månen. Fartøjet lægger fundamentet for fremtidige rumrejser med mennesker ombord.

Udviklingen af teknologien til Blue Moon har været undervejs i tre år.

»Vi har fået en gave - det nærliggende legeme kaldet ’månen’«, sagde Jeff Bezos til konferencen.

Han nævnte bl.a. månens afstand til Jorden og den lave tyngdekraft som grunde til, at månen er ideel til rumturisme.

Milliardæren håber også at kunne skabe svævende rumskibe, der i fremtiden skal huse menneskelige kolonier. Luftfartsselskabet er i gang med at udvikle New Shepard-raketten, der er tiltænkt korte rumrejser for personer interesserede i rumturisme.

Senere i år vil selskabet opsende mennesker i et suborbital flight - en flyvetur, der dog ikke kommer hele vejen rundt om Jorden. Flere succesfulde opsendelser af New Shepard-raketten har allerede fundet sted.

Jeff Bezos er ikke den eneste, som er interesseret i rumrejser. Tesla-direktøren Elon Musk har planer om at sende mennesker til Mars med sit selskab SpaceX. Målet er også her at sende mennesker afsted i 2024.

Det privatejede Blue Origin har base i Kent i delstaten Washington D.C i USA.

BRANCHENYT
Læs også