Tech

Glemmer du at slukke for motoren? Nu har bilgigant løsningen

Nye biler fra Toyota vil fremover kunne slukke af sig selv.

Foto: AP/David Zalubowski

Toyota-biler med trykknapper som tændinger vil fremover slukke af sig selv efter at være parkeret et stykke tid.

Det skriver CNN Business.

Og beslutningen skyldes ifølge mediet et spørgsmål om sikkerhed. I takt med at nøglefri tændinger har fundet vej til nye biler, er det blevet nemmere at glemme at slukke for bilen, når turen er slut.

Siden 2006 er i alt 37 mennesker døde, og 80 mennesker er blevet skadet af kulilteforgiftning, efter at føreren har forladt bilen, viser tal fra den amerikanske organisationen KidsAndCars. Det skyldes blandt andet, at føreren glemmer at slukke for trykknappen i bilen, fortæller organisationen til CNN Business.

»Afbrydelsesfunktionen er ekstremt vigtig. Når den måde hvorpå vi tænder og slukker for vores køretøjer på ændrer sig, er der brug for nye sikkerhedsfuktioner,« fortæller Janette Fennell, der er grundlægger at KidsAndCars.Org, der har fokus på børnesikkerhed.

Ifølge organisationen var køretøjer fra Toyota og Lexus involveret i næsten halvdelen af de ulykkelige hændelser.

Bilgiganten ønsker dog ikke at kommentere på, om disse episoder har haft nogen betydning for virksomhedens beslutning om at tilføje den automatiske slukke-funktion. Toyota har ej heller ønsket at oplyse, hvor længe bilen skal stå stille, før motoren automatisk slukker.

Udover den automatiske slukke-funktion vil bilgiganten også tilføje flere advarselslyde og visuelle advarsler til sine nye modeller for at sikre, at billister er opmærksomme på, at motoren er tændt, når de forlader køretøjet. I fremtiden vil bilejere også have mulighed for via en smartphone-app at blive advaret om, at bilen stadig er tændt.

Toyota har dog ingen nuværende planer om at tilføje den automatiske slukke-funktion til gamle modeller, siger en talskvinde fra Toyota til CNN Business.

BRANCHENYT
Læs også