Tech

Centralafrikansk land løfter forbud for sociale medier

Da forbuddet blev indført, sagde regeringen, at det var af sikkerhedsmæssige årsager.

Arkivfoto: Arun Sankar/AFP

Det centralafrikanske land Chad har løftet et 16 måneder langt forbud mod sociale medier, herunder Facebook og Twitter.

Det skriver Bloomberg.

Ophøret af forbuddet blev annonceret af præsident Idriss Deby på en konference om digital teknologi i hovedstaden N’Djamena. Her forklarede han, at han har beordret landets internetudbydere til at fjerne restriktionerne med øjeblikkelig virkning.

I samme tale faldt budskabet om »at alle skal bruge deres sunde fornuft, så kommunikationsmidlerne bliver et middel til udvikling og ikke til opdeling«.

Da forbuddet blev indført i marts 2018, sagde regeringen, at det var af sikkerhedsmæssige årsager.

Ifølge BBC brugte mange af landets indbyggere de sociale medier til at organisere sig i protester mod den siddende regering. Derfor mente præsidenten, at internettet blev en reel trussel mod regeringen, og forbuddet faldt.

Siden forbuddet er antallet af demonstrationer faldet, og ved de gennemførte demonstrationer har fremmødet været lavere end før forbuddet.

Begrænsningerne af de sociale medier har primært ramt aktivister og små virksomhedsejere, der er afhængige af sociale medier til reklamer og kunder.

»Uden Facebook, uden adgang til sociale medier, er det som at være i et fængsel uden en celle,« sagde Deuh’b Emmanuel, der er en af landets fremtrædende bloggere, til BBC i marts.

BRANCHENYT
Læs også