Tech

Google vil bygge nye boliger for knap 100 milliarder

Den amerikanske tech-gigant indleder storstilet byggeprojekt i Silicon Valley i USA.

Google vil bygge mange nye boliger i Silicon Valley i USA. Foto: Finn Frandsen
    Boligkvarter i Silicon Valley i Californien, USA.

Google vil bygge nye boliger for 15 mia. dollars – svarende til knap 100 mia. kr. – i Silicon Valley i USA.

I et forsøg på at skabe flere boliger, som almindelige amerikanere har råd til, går den amerikanske tech-gigant nu sammen med den australske entreprenør Lendlease for at bygge nye boliger, kontorer og detaillokaler i San Franciscos Bay Area, oplyser de to selskaber torsdag.

Det skriver CNN.

I løbet af de kommende 10 til 15 år vil de genopbygge den jord, som Google ejer i San Jose, Sunnyvale og Mountain View. Arbejdet skal allerede sættes i gang i 2021.

Ifølge Google vil det nye projekt »spille en central rolle i at hjælpe med at levere mindst 15.000 nye boliger,« siger David Radcliffe, Googles vicepræsident for fast ejendom og arbejdspladsydelser, ifølge CNN.

Det netop annoncerede milliard-byggeprojekt sker som en del af Googles milliard-dollars løfte fra juni om at bidrage til at skabe mere økonomisk overkommelige boliger i Bay Area.

Silicon Valley er hjemsted for nogle af verdens største teknologiselskaber, men området har i mange år kæmpet med en boligkrise.

Manglen på økonomisk overkommelige boliger på tværs af Bay Area skubber mellem- og lavindkomstgrupper som lærere og restaurantmedarbejdere væk, og kritikere siger, at tilstrømningen af ​​virksomheder som Google og Facebook og deres velbetalte ansatte har ført til en massiv stigning i ejendomspriserne.

I San Francisco alene er over 7.000 mennesker hjemløse, ifølge byens seneste undersøgelse, skriver CNN.

BRANCHENYT
Læs også