Tech

Huawei løfter sløret for ny Google-fri telefon efter handelskonflikt

Huaweis nye Mate 30-telefon, vil være helt uden apps fra Google. Foto: AP/Andy Wong

Den kinesiske teleudstyrsgigant Huawei har lanceret sin første telefon uden apps fra Google. Den Google-fri telefon kommer, efter at Huawei i maj blev puttet på en såkaldt "entity"-liste, der begrænser Huaweis samarbejdsmuligheder i USA.

Det skriver avisen Wall Street Journal.

Huaweis nye telefon hedder Mate 30 og kører på en open source-udgave af Googles mobilstyresystem, Android, der hverken har Googles app-butik, Play eller de sædvanlige medfølgende apps som Google Maps og Youtube.

Den kinesiske teleudstyrsgigant kom i maj på USA's såkaldte "entity"-liste, der forbyder Huawei adgang til teknologi, der er udviklet af amerikanske selskaber.

- Den amerikanske regering tvang os til at gøre dette, og vi har ingen anden løsning, siger Richard Yu, der er direktør for kundeforretningen i Huawei, ifølge Wall Street Journal.

- USA's forbud ødelagde industrien, og det er også skadende for amerikanske selskaber, fortsætter han.

Huawei har valgt at bruge Googles Android-styresystem frem for sit eget Harmony-styresystem for at bevare sit gode forhold med det amerikanske firma, forklarer Richard Yu yderligere.

Direktøren tilføjede, at det derudover vil være muligt at hente nogle af Googles apps til Mate 30. Hvilke der kan hentes, fortalte han dog ikke ifølge Wall Street Journal.

BRANCHENYT
Læs også