Tech

Hackere får chancen for at angribe satellit

Formålet er at overtage kameraet og tage et billede af månen.

Ifølge det amerikanske luftvåben, er formålet at udsætte de militære systemer for bedre sikkerhedskontrol. 
Foto: Handout / NASA / AFP

Etiske hackere får nu chancen for at se, om de kan knække sikkerheden på en satellit ejet af det amerikanske forsvarsministerium.

Det skriver Wired.

På hacker-konferencen Def Con 2020 vil en flok udvalgte eksperter få chancen for at hacke sig ind i satellitten og dens avancerede kontrolsystem.

Ifølge det amerikanske luftvåben, er formålet at udsætte de militære systemer for bedre sikkerhedskontrol.

»Vi er nødt til at overvinde vores frygt for at omfavne eksterne eksperter, der kan hjælpe os med sikkerheden,« siger Will Roper, der er assisterende sekretær for det amerikanske luftvåben inden for teknologi og logistik.

Han fortæller, at det amerikanske militær indtil nu har holdt sin teknologi for sig selv for at beskytte det bedre. I et seperat interview med Wired fortæller Will Roper, at den lukkede holdning til sikkerhed »gav mening« under den kolde krig, men nu er forældet.

»Nu ændrer teknologien sig så hurtigt, og det meste drives af software. Idéen om, at det er mere sikkert med en lukket teknologi, er en hypotese, som vi er nødt til at stille spørgsmålstegn ved,« siger han.

De kvalificerede hackere vil blive testet på deres færdigheder på militære satellitsystemer i en række prøver. De bedste vil derefter blive inviteret til konferencen Def Con 2020 i Las Vegas, hvor de skal forsøge at hacke sig ind på en fungerende satellit. Her skal de forsøge at overtage kameraet på satellitten og tage et billede af månen.

Intiativet følger en lignende begivenhed på Def Con i 2019, hvor forskere kunne forsøge at hacke en computer, der styrer et F-15 jægerfly.

Det amerikanske luftvåben betaler hackerne mere end 130.000 dollars, hvilket svarer til mere end 880.000 danske kroner, for at finde fejl i sikkerhedssystemerne.

Læs også