Tech

App sælger personlige hilsner fra kendisser

Prisen for en personlig besked på Cameo kan variere fra 20 dollars til 2.500 dollars.

En hilsen fra Snoop Dogg kan koste op til 3.000 dollars på Cameo. Rapstjernen er selv investor i appen.
Foto: Mogens Flindt.

Har du altid drømt om at få en fødselsdagshilsen fra Snoop Dogg, Charlie Sheen eller Tom Felton?

Den amerikanske app Cameo har de sidste to år givet almindelige mennesker mulighed for at betale berømtheder for at optage personlige beskeder til fans.

Det skriver The Guardian.

Brugere af appen kan vælge mellem 15.000 kendte og semi-kendte mennesker fra skuespillere og atleter til influencere og pornostjerner. Prisen på de forskellige hilsner er dog meget varierende. De billigste videoer kan købes for 20 dollars, hvor den dyreste hilsen er fra realitystjernen Caitlyn Jenner for 2.500 dollars. Også den danske skuespiller Roland Møller er at finde på Cameo.

»Vores mål er at hjælpe talenter med at tjene penge. Vi tror, at stjerner som Drake og medlemmer af Kardashian-familien har gode muligheder for at tjene penge på forretninger og for at engagere sig med fans. Appen er en god mulighed for, at andre berømtheder kan øge deres rækkevidde til deres fans,« udtalte Steven Galanis, der er stifter af Cameo, til mediet sidste år. 

Ifølge mediet Techcrunch havde appen i slutningen af juni haft 300.000 køb af kendishilsner, der gennemsnitligt svarer til 2.000 videohilsner om dagen, siden appen blev stiftet i 2017. Appen tager 25 pct. af beløbet for hvert køb.

»Folk bruger Cameo, som de før brugte lykønskningskort. Vi har brugere, der har købt hundredevis af personlige beskeder, og vi har set meget interessante måder, videoerne bliver brugt på. Nogle virksomheder bruger videoerne til at få opmærksomhed fra potentielle samarbejdspartnere eller for at få berømthederne til at præsentere et jobtilbud,« fortæller Steven Galanis til Techcrunch uden at ville komme ind på, hvad appen omsætter for.

I fremtiden vil holdet bag Cameo fokusere på det internationale marked og på at finde flere berømtheder fra Europa, Sydamerika og Asien, der kan bookes på Cameo.

BRANCHENYT
Læs også