Tech

Tusindvis af Disney Plus-konti blev hacket og videresolgt ved premieren

Flere end 10 mio. mennesker tegnede abonnement på Disney Plus i de første timer, men blev afluret af hackere undervejs.

Flere end 10 mio. mennesker tegnede et abonnement på Disney Plus inden for de første 24 timer af streamingtjenestens debut. Nu har en del af brugerne imidlertid ikke længere adgang til deres brugerkonti. Foto: Robyn Beck/ AFP

Få timer efter streamingtjenestens storstilede debut tiltvang hackere sig efter alt at dømme adgang til tusindvis af brugerkonti hos Disney Plus og videresolgte adgangskoderne til spotpris på det sorte marked.

Derfor oplever underholdningskoncernen i disse dage en sand telefonstorm i sin supportservice, hvor abonnenter må vente i timevis på at få hjælp til at tilgå deres konti.

Det skriver Washington Post på baggrund af en afsløring fra techsitet ZDNet, der beretter, at adgangskoderne sælges for så lidt som 3 dollars på det sorte marked svarende til halvdelen af prisen for et månedsabonnement.

Disney Plus forsøger at tage kampen op med konkurrenter som Netflix, HBO, Hulu, Apple TV Plus og Amazon Prime ved at tilbyde brugerne det store katalog af tegnefilm til alle tider samt franchisen på Star Wars-serien og Marvels superhelteuniverser.

Det tilbud fik flere end 10 mio. mennesker i USA, Canada og Holland - de tre åbningslande - til at tegne abonnement inden for de første 24 timer og førte til et nedbrud på debutdagen den 12. november.

Spørgsmålet er imidlertid, om det skyldtes andet end presset på systemet. Nej, lyder det fra Disney i forlængelse af historien om de hackede konti.

»Der er ingen indikationer på en sikkerhedsbrist i Disney Plus,« skriver koncernen i en e-mail til Washington Post.

BRANCHENYT
Læs også