Tech

Apple vil granske egen politik efter Krim-sag

Russiske Apple-brugere har som de eneste kunne se Krim-halvøen som værende russisk territorium.

Apple vil tage til efterretning, hvordan omdiskuterede områder vises på deres egne apps. Foto: Mike Segar/ Ritzau Scanpix

Apple er kommet i modvind for at vise den omdiskuterede Krim-halvø som russisk territorium på sin kort- og vejr-app, og vil nu genoverveje sin politik på området.

Det skriver Reuters.

Det har kun været de russiske Apple-brugere, der har haft mulighed for at se Krim som værende russisk. For brugere udenfor Rusland, har halvøen i stedet stået uden tilhør til et land.

At Krim i Rusland fremstod som russisk territorium skulle angiveligt skyldes russisk lovgivning, Ifølge Apple har der ikke været foretaget nogle ændringer til kortene udenfor Rusland.

»Vi gennemgår international lovgivning samt relevante amerikanske og andre indenlandske love, inden vi træffer afgørelse om mærkning på vores kort og foretager ændringer, hvis det kræves af loven. Vi ser nærmere på, hvordan vi håndterer omstridte grænser i vores tjenester og muligvis foretager ændringer i fremtiden som et resultat,« siger talskvinde for Apple, Trudy Muller, til Reuters.

Sagen har vakt røre i Ukraine, hvor Krim er et særligt følsomt emne. I februar 2014 invaderede russiske tropper øen og annekterede den. En handling som både Ukraine og vestlige allierede betegner som værende ulovlig.

Ukraines udenrigsminister, Vadym Prystaiko, skrev onsdag på det sociale medie Twitter, at Apple var ikke tog hensyn til Ukraines smerte.

»Lad mig forklare med dine jeres termer, Apple. Forestil jer, at du begræder at dit design og dine ideer, dine mange års arbejde og et stykke af dit hjerte er blevet stjålet af din værste fjende, men så anerkender en ignorant ikke dine smerter. Sådan føles det, når I kalder Krim russisk,« skriver han.

Både EU og USA anerkender ikke Krim som russisk og har indført sanktioner mod Krim.

BRANCHENYT
Læs også