Tech

Nu er Apple Carplay blevet mere helstøbt

Apple Carplay har fået en stor opgradering, som gør systemet langt nemmere og mere indbydende at bruge. Det kræver dog, at din telefon ikke er for gammel.

Den nye splitskærm gør det nemmere at have både navigation, som her Google Maps, og f.eks. musik, som her fra Telmore Play, i gang samtidig. Foto: Jens Overgaard Designet har fået en let opfriskning med rundere hjørner, mens systemet reagerer hurtigere. Foto: Jens Overgaard Du kan nu blokere for sms’er under kørslen og yderligere sende en svarbesked til afsenderen. Det kræver dog, at vedkommende er blandt dine ”Favoritter”. Foto: Jens Overgaard Med et nyt kontrolcenter kan du vælge ikke at blive forstyrret af sms’er under kørslen og bruge de andre funktioner. Foto: Jens Overgaard

Det findes i flere og flere biler, Apple Carplay, hvor du kan slutte din iPhone til skærmen og få adgang til en række apps, lige fra telefon- og sms-styring over navigation fra Apple Maps eller Google Maps til podcasts, musik fra f.eks. Spotify og Telmore Music, DR digital radio og lydbøger fra Bookmate. En del af disse kan enten styres med tale eller tryk på skærmen.

Systemet har dog haft en del svagheder, men nu har Apple Carplay fået en stor opgradering, som skal gøre betjeningen mere brugervenlig, og som vi tester. Det er dog ikke alle iPhone-ejere, som kan bruge den. Du skal have en iPhone 6S eller nyere, der alle kan opgraderes til det nyeste iOS 13-styresystem. Ældre telefoner kører videre med styresystemet iOS 12 og det kendte Apple Carplay. ..

BRANCHENYT
Læs også