Tech

Apple: Du må kun tørre vores nye 50.000-kroners-skærm med særlig Apple-klud

Apples nye computerskærm, der kommer med en særlig nano-coating, må ikke tørres med en hvilken som helst klud. Det kræver en Apple-klud – ellers kan det gå galt for den 50.000 kroner dyre skærm.

Den nye stationære computer fra Apple, Mac Pro, koster mellem 50.000 og 500.000 kr. Men så skal du også købe skærmen ved siden af til 50.000 kr. Apples nyeste produkt, der lige er kommet på gaden, slår nye prisrekorder. Foto: PR/Apple

Hvis du troede, at du skulle gribe dybt i bankbogen for at købe en ny iPhone eller en Macbook, er det ingenting i forhold til dem, der gerne vil købe den nye Mac Pro, altså en stationær computer til professionelle brugere.

Alene holderen til skærmen koster 8.699 kr. – for et stykke metal med et hængsel – og selve computeren kan koste 452.000 kr., hvis man skal have det hele med. Eller det samme som to, gode familiebiler, udsat for danske bilafgifter.

Men efter det kollektive chok over prisniveauet, der måske ikke er så stor en overraskelse for Apple-kendere, følger nu også rynkede øjenbryn over den skærm, der hører til computeren, mod yderligere 50.000 kr. For de penge får man også en nyudviklet behandling af skærmens glas, så man undgår reflekser, men ikke samtidig får skruet ned for kontrast og farver – ifølge Apple.

Denne nano-behandling af skærmens glas er nemlig så sart, at man kun må tørre skærmen med en helt bestemt klud. Det skriver it-mediet The Verge.

Med skærmen følger en særlig Apple-produceret klud, som er det eneste stykke stof, der må komme i berøring med skærmens overflade. Mister man kluden, skal man henvende sig til Apple-supporten for at få en ny. Hvad det koster, er ikke afsløret endnu.

Kluden skal i øvrigt vaskes efter Apples vaskeinstruktioner, der inkluderer at den skal lufttørre i mindst et døgn, før den igen må bruges på skærmen. Det er dog tilladt at vaske kluden uden at bruge en særlig Apple-produceret sæbe, bemærker The Verge-journalisten.

For de 49.999 kr. får man udover en klud også en skærm på 32 tommer med en opløsning på 6016 gange 3384 pixels, altså over dobbelt så mange pixels som på en skærm med fuld 4K-opløsning. Der er lagt særlig vægt på farveægthed, kontrast og lysstyrke, da skærmen især er rettet imod professionelle fotografer og filmskabere.

Vil man gerne spare lidt på it-budgettet, er skærmen også til salg uden den nye behandling af glasset til 42.999 kr.. Men oven i kommer altså også knap 9.000 kr. til en holder til skærmen. Man kan dog vælge den helt billige løsning og bruge en standard-skærm-holder. Det kræver så bare lige en adapter til 1.699 kr.

BRANCHENYT
Læs også