Tech

Facebooks konti på Instagram og Twitter hacket

Fredag eftermiddag havde en gruppe hackere midlertidig kontrol over det sociale medies konti på andre platforme.

Facebooks eget sociale medie slap, mens Facebooks officielle konti på Instagram og Twitter blev hacket. Foto: Dado Ruvic // Ritzau Scanpix

En hackergruppe, der kalder sig OurMine, fik fredag skaffet sig adgang til Facebooks officielle konti på Twitter og Instagram, hvor gruppen skrev »selv Facebook kan hackes«.

Det skriver BBC.

Begge Facebooks konti på de andre sociale mediers platforme er tilbage i Facebooks egne hænder. OurMine oplyser selv, at gruppen valgte at skaffe sig adgang til Facebooks konti for at sætte fokus på, hvor dårlig sikkerheden er på det sociale medie.

Det er ikke første gang, at OurMine har lavet samme stunt. I januar hackede gruppen sig ind på flere NFL-holds konti.

Twitter har fredag bekræftet til BBC, at Facebooks konti blev hacket via en tredjepart og at der blev taget de rette forholdsregler, så snart Twitter fik besked om hændelsen.

OurMine er en Dubai-baseret hacking-gruppe, der tidligere har hacket virksomheders og højprofilerede personers konti.

Tidligere har OurMine midlertidigt infiltreret Twitter’s grundlægger Jack Dorseys konto, Googles administrerende direktør Sundar Pichais konto, og de officielle konti for Netflix og ESPN.

Gruppen hævder, at dens angreb er designet til at vise en mangel på sikkerhed, men den opfordrer ofre for hacking til at bruge til at forbedre sikkerhedsforanstaltningerne.

BRANCHENYT
Læs også