Tech

Bill Gates fornærmer Elon Musk: Køber elektrisk Porsche

Der er kølig luft mellem Elon Musk og Bill Gates på Twitter, efter det er kommet frem, at Microsoft-milliardæren har købt en Porsche Taycan frem for en Tesla.

Bill Gates. AP Photo/Nati Harnik, File.

Elon Musk må se sig slået af Porsche, når det kommer til at sælge elektriske biler til i hvert fald én af verdens rigeste mænd.

Bill Gates løftede for nylig sløret for sit seneste bilkøb i et interview med den populære tech-blogger Marques Brownlee. Her kom det frem, at Microsoft-milliardæren har valgt at investere i den nye Porsche Taycan.

Det har fået Elon Musk til at gribe til tasterne, og den famøse Tesla-direktør lægger ikke fingre imellem, da han giver sin mening til kende om, at Bill Gates har købt en bil fra den tyske konkurrent.

»Mine samtaler med Bill Gates har altid været skuffende, for at være ærlig,« skriver Tesla-direktøren som svar til et tweet om interviewet på Twitter.

Bill Gates nævner i interviewet, at elbiler fortsat sakker bagud målt på rækkevidde sammenlignet med benzinbiler, men tilføjer, at Tesla har været med til at presse prisen ned på miljøvenlige alternativer i bilbranchen.

Han indrømmer dog, at købet af den nye Porsche Taycan, som er hans første elektriske bil, nok ikke er det mest prisvenlige valg.

Bill Gates har som minimum måttet punge op med ca. 750.000 kr. for en basismodel, men om den 64-årige milliardær har valgt smide et større beløb for ekstraudstyr, melder historien ikke noget om.

Til sammenligning koster den mest skrabede Tesla Model 3 ca. 336.000 kr.

Selvom Elon Musks Twitter-eskapader langtfra kan måle sig med Donald Trumps, er det ikke første gang, at Tesla-direktøren sender en stikpille til en kendt milliardær på det sociale medie.

Sidste år kaldte han Jeff Bezos for en »efteraber«, efter Amazon-stifteren annoncerede et projekt med internet-satellitter, som til forveksling ligner det, SpaceX arbejder på. Og i 2017 kaldte han Mark Zuckerbergs viden om kunstig intelligens for »begrænset«.

BRANCHENYT
Læs også