Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Corona: Silicon Valley intensiverer kampen mod virusset

Corona rammer verden
Det Hvide Hus har i samarbejde med flere store techgiganter planer om at nedsætte en arbejdsgruppe, der skal hjælpe med at bekæmpe coronavirussen. Foto: Susan Walsh/AP

USA's teknologigiganter er gået sammen med Det Hvide Hus for at oprette en arbejdsgruppe, der skal bekæmpe det nye coronavirus.

Det skriver Wall Street Journal med henvisning til kilder tæt på begivenhederne.

Silicon Valley-selskaberne - heriblandt Facebook, Alphabet, Microsoft og Amazon - afholdt søndag et timelangt møde med repræsentanter fra Det Hvide Hus.

Her diskuterede parterne blandt andet, hvordan befolkningen kan diagnosticeres uden at besøge lægehus, og hvordan selskaber bedre kan samarbejde med relevante sundhedsmyndigheder.

Arbejdsgruppen skal således bidrage til at finde nye løsninger på problemer relateret til coronavirusset.

De amerikanske teknologiselskabers kamp mod virusset begrænser sig dog ikke til arbejdsgruppen. Uden for gruppen har blandt andre Ron Conway, en af Silicon Valleys bedst kendte "engle"-investorer, taget sagen i egen hånd.

Han samler i øjeblikket penge ind til en fond, som skal bidrage til at øge diagnosticerings- og testningskapaciteten i landet.

- Jeg er stolt over at kunne være en del af indsatsen sammen med andre teknologichefer, som en dag vil redde millioner af liv her i USA og rundt omkring i verden, skriver Ron Conway ifølge Wall Street Journal i en email.

Ifølge Wall Street Journals kilder skyldes branchens initiativ til dels også en utilfredshed med den amerikanske regerings langsomme håndtering af virusudbruddet.

BRANCHENYT
Læs også