Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Bevægelsen, der vil have dig til at ... ja, at blive hjemme

En kamp finder sted på sociale medier. Mellem dem, der opfordrer folk til at blive hjemme, og dem, der føler, at tonen er for hård.

Corona rammer verden
Tegning: Rina Kjeldgaard

Egentlig ville Line Garde bare gerne vide, om der stadig var et åbent supermarked på Samsø, eller om øen var lukket helt ned. Hun havde tænkt over statsministerens opfordring til at undlade unødvendige rejser, men med en mand og et barn af tre børn i risikogruppen for smitte overvejede familien op til weekenden i sidste uge at forlade sit lille rækkehus i Hørsholm. Familien ville isolere sig i sit sommerhus på Samsø, hvor der var langt til naboer og højt til himlen. Et spørgende opslag på en lokal Samsø-side på Facebook kastede hende ud i en mindre shitstorm. Hun blev kaldt uansvarlig og blev spurgt om, hvorvidt hun ville have lig på samvittigheden.

Line Garde blev mødt af #staythefuckhome-bevægelsen. Dens voksende udvikling kan udledes af de mange profilbilleder på Facebook med en lyserød tekst med ordene »#stayTheFuckHome A movement to Stop the Covid-19 Pandemic«...

BRANCHENYT
Læs også