Serier

Robot-startup måtte opgive besøg på byggepladsen – så byggede de en digital model af virkeligheden i stedet

En ny slags robot til byggepladsen er ved at blive kørt ind på rigtige opgaver, ude i den støvede virkelighed. Men robotfirmaet Robot At Work må ikke længere være til stede og må nu klare samarbejdet med kunderne digitalt.

Corona rammer verden
Kasper Guul Laursen med en del af robotten, der kan hjælpe med en lang række forskellige opgaver på byggepladsen. Skinner i to eller tre dimensioner lader den blå del af robotten køre rundt henover et stort areal, for eksempel en facade, og løse en opgave. Det kan være at bore, slibe eller fræse. Foto: Joachim Ladefoged

Man lærer ikke at blive murer ved at læse om håndværket i en bog, og samme princip gælder også for en af de helt nye medarbejdere på byggepladsen – en robotplatform til byggeriet fra det unge firma Robot At Work.

For at lære robotten nye tricks – for eksempel at fræse fuger ud på en hel facade – var planen, at Robots at Work skulle være med ude på byggepladsen og hjælpe med robottens ’uddannelse’ på nærmeste hold. Men det har coronakrisen sat en stopper for, så nu er samarbejdet med håndværkerne blevet næsten rent digitalt. ..

BRANCHENYT
Læs også