Tech

»Hver gang jeg tog et billede, scannede jeg ned over det og fandt alle fejlene«

Smallere talje, glattere hud eller større biceps er med nutidens teknologi blot et swipe væk på telefonskærmen. Billedredigering er ikke længere forbeholdt de professionelle i mode- og reklamebranchen. Men de mange muligheder har en slagside.

Den 22-årige Signe Tornager mærkede tilbage i 2017 på egen krop forventningerne til det ifølge hende perfekte skønhedsideal. På de sociale medier redigerede hun sig tyndere, ændrede sin kæbelinje - så hun ikke havde dobbelthage - og så trak hun sine øjne højere op. 22-årige Signe Tornager redigerede som ung sin krop så meget, at hun havde svært ved at genkende sit eget spejlbillede. Foto: Gregers Tycho

Da 22-årige Signe Tornager gik i 1. g, havde hun en hemmelighed. Hun var netop startet på Øregård Gymnasium i Hellerup og var med egne ord ikke en af de seje piger. Men det ville hun som næsten enhver gennemsnitlig teenagepige gerne være, så hun oprettede en profil på det sociale medie Instagram.

Her skabte hun en digital version af sig selv, som hun havde fuld kontrol over. Og det var her, i Instagrams firkantede billedeunivers, at hemmelighedskræmmeriet startede. ..

Læs også
Top job