Tech
BREAKING

Michael Gandolfini går i sin afdøde fars fodspor som den unge Tony Soprano

Syndere og helgener går hånd i hånd i New Jersey, hvor tilblivelseshistorien om Tony Soprano udspiller sig.

Michael Gandolfini er rørende som den unge udgave af den rolle, der gjorde hans nu afdøde far, James Gandolfini, berømt. “The Many Saints of Newark” fortæller forhistorien til historien om Tony Soprano. Foto: HBO Max

Det er oplagt at anse alt, der forsøger at blive associeret med et af den 21. århundredes største mesterværker, David Chases tv-serie ”The Sopranos” (1999-2007), som letkøbte, billige kopier. Og med lokkende undertitler som ”Who Made Tony Soprano” og ”A Soprano Story” virker den længe ventede prequel til ”The Sopranos”, Alan Taylors to timer lange HBO Max-film ”The Many Saints of Newark”, også som et værk, der kunne falde i den kategori.

Det gør den for så vidt også, for selv om ”The Many Saints of Newark” er skrevet af Chase selv, synes forbindelsen til det originale epos, hvis betydning man på ingen måde kan underkende, desværre både en smule kunstig og fortænkt. Fans af serien konspirerer stadig om, hvad der mon skete efter den notoriske slutscene i 2007, hvor syv sekunders sort skærm efterlod afficionados verden over i kompleks uforløst forløsning, men det til trods, står serien i sig selv som et perfekt afsluttet værk. Man har som sådan ikke brug for at vide, hvad der gjorde Tony Soprano til Tony Soprano, for gennem serien gav Chance os de nødvendige svar. ..

Læs også
Top job