Tech

Myndighederne går ind i sagen: Tesla anklaget for at ignorere brandfare i solceller

Tesla solgte solcellepaneler med indbygget brandfare og advarede ikke kunderne, da det blev opdaget. Sådan lyder anklagerne mod Teslas solcelle-division, og nu rykker USA’s myndigheder ind med en stor undersøgelse.

Elon Musk er gennem tiden blevet beskyldt for at tage for mange chancer med sikkerheden i Teslas selvkørende funktioner i bilerne. Nu bliver Tesla også undersøgt for potentielt at have holdt brandfarlige solpaneler skjult for kunder og aktionærer. Foto: AP/Ringo H.W. Chiu.

Har Tesla været kriminelt skødesløse med kundernes sikkerhed? Det vil USA’s tilsyn med børsnoterede virksomheder nu til bunds i. Myndigheden SEC går nemlig nu ind sagen om potentielt brandfarlige solcellepaneler fra Tesla med en fuld undersøgelse. Det skriver Reuters.

Meldingen om en SEC-undersøgelse er den foreløbige kulmination på et årelangt forløb, som begyndte med et opråb fra en Tesla-ansat, som blev fyret og efterfølgende sendte advarsler om Teslas praksis til USA’s myndigheder. Undervejs er Tesla også blevet sagsøgt af kæmpekoncernen Walmart, som anklagede Teslas solcellepaneler for at være skyld i syv forskellige brande. Sagen blev afsluttet ved et forlig...

Læs også
Top job