Tech

Hver tredje har forsøgt at få slettet data i kundeklubber og på sociale medier – det er ikke altid nemt

En undersøgelse fra Ingeniørforeningen viser, at hver tredje dansker inden for de seneste to år har forsøgt at få slettet personlige oplysninger i bl.a. kundeklubber eller på sociale medier.

Edin Lind Ikanovic har fået slettet alle de personlige oplysninger, som Google gemmer om ham. Foto: Mads Andreas Frost Den 33-årige Edin Lind Ikanovic blev harm, da han en dag opdagede, hvor meget data Google gemmer om ham - bl.a. hans lokationsoplysninger fra flere år, hvor han har gået tur, hvor han har været på ferie, billeder, søgninger etc. Han fik Google til at slette det hele. Dermed hører han til den tredjedel af danskerne, der inden for de seneste to år har fået slettet personlige oplysninger fra sociale medier, kundeklubber, virksomheder etc.

Den 33-årige Edin Lind Ikanovic blev harm, da det gik op for ham, hvor meget data Google gemmer om ham.

»Jeg kom ind et sted på Google Maps, hvor jeg i lokationshistorikken kunne se alle de steder, jeg hver eneste time de seneste tre år havde været. Det var ret voldsomt, og det gav mig en følelse af, at det havde jeg ikke sagt ja til,« siger han, der først fik downloadet de mange gigabyte dybt personlige data – bl.a. fotos, søgninger og et verdenskort med prikker over de steder, han havde været – og siden fik dem slettet...

Læs også
Top job