Tech

Ny teleaftale deler danskerne i to: De heldige og dem med langsomt bredbånd

Adgang til en bredbåndshastighed på 1 Gbit/s i 2025. Det er en ny målsætning fra politisk hold – men kun for 98 pct. af danskerne.

I 2020 og 2021 er der blevet gravet fiberkabler ned i Danmark som aldrig før. Ifølge Dansk Energi har 91 pct. af alle virksomheder og husstande nu adgang til en 1 Gbit/s-forbindelse. Foto: Christian Klindt Sølbeck.

I 2018 blev et politisk flertal enige om, at alle virksomheder og husstande skulle have adgang til 100 Mbit/s-bredbånd i 2020. Målet er fortsat ikke nået. Alligevel hæver teleminister Dan Jørgensen nu barren i en ny teleaftale.

1. Aftalen. En ny telepolitisk aftale bygger videre på teleforliget fra 2018, der opererer med fire såkaldte pejlemærker. De fortsætter i den nye aftale med en tilføjelse om, at »telepolitikken også skal understøtte den grønne omstilling«. Præcis hvordan fremgår ikke af aftalen, der da også har mødt kritik i telekredse for at være for ukonkret. Blandt de konkrete mål er, at virksomheder og boliger i 2025 skal have adgang til en bredbåndsforbindelse med en downloadhastighed på 1 Gbit/s. Hidtil har målet været en forbindelse på 100 Mbit/s...

Læs også
Top job