Tech

Iværksættere har fundet opskriften mod madspild: Vejer din frokost i kantinen, uden du opdager det

Der bliver smidt enorme mængder mad ud i kantiner, men spildet kan skæres ned ved at veje og måle alt det, som bliver spist – og smidt ud. Det koncept er blevet til en succeshistorie for start-up’en FoodOp.

Nichlas Saul (tv.) og Christian Borkenfeldt vil forsøge at digitalsere en ellers ret analog branche - professionelle køkkener. Ved at måle og veje hele tiden, får de en stor mængde data, der kan bruges til en række optimeringer af mad og økonomi.  Foto: Stine Bidstrup

Ét stykke oksesteg. Eller måske to. Og så en ordentlig skovlfuld flødekartofler. Og lidt pyntegrønt fra salatbuffeten.

Hver dag står mange danskere i en medarbejderkantine og fylder tallerkenen, og når pausen er slut, bliver resterne skubbet i en affaldsspand og arbejdsdagen kan køre videre. Men den mad, der bliver smidt ud af kantinegæsterne, og alt det som må kasseres i køkkenet, fordi der blev lavet for meget mad, er både en økonomisk og en klimamæssig belastning i den tunge ende. Generelt havner et sted mellem 15 og 35 pct. af de indkøbte varer i skraldespanden i den slags køkkener...

Læs også
Top job