Danske Subway Surfers er verdens mest downloadede spil i 2021

Det danske mobilspil fortsætter med at være populært selv ni år efter udgivelsen.

Subway Surfers er verdens mest downloadede spil til iPhone og Android i 2021 - og så er det dansk. Foto: Sybo/Kiloo PR Foto: PR

Den kasketklædte Jake sprinter stadig derudaf. Mellem tog, ovenpå tog, og forbi forhindringer.

Er du til spil på din iPhone eller Android, så har du stensikkert stødt på spillet Subway Surfers. Hvad mange måske ikke ved er, at spillet er dansk. Og nu er det tilmed verdens mest downloadede spil i 2021.

Det viser en opgørelse foretaget af analysefirmaet Apptopia, der har analyseret de mest downloadede apps fra App Store og Google Play på tværs af kategorier.

Subway Surfers blev udgivet i 2012, og siden da har det været et stort hit blandt verdens smartphonebrugere. De seneste fem år har spillet ligget i top 2 over de mest downloadede spil, men er i 2021 rykket op på en førsteplads. Det er sidst sket i 2017.

Subway Surfers er udviklet af spilfirmaet Sybo Games, der er stiftet af Bodie Jahn-Mulliner og Sylvester Rishøj Jensen i 2011. De ejer stadig Sybo sammen og er selskabets kreative ledelse. Derudover har den danske softwarevirksomhed Kiloo i starten været med til at distribuere spillet.

»Subway Surfers klarer sig fantastisk, og spillerne elsker stadig spillet. Det er ikke bare det mest downloadede spil nogensinde, det fortsætter også med at være det,« fortalte Sybos adm. direktør Mathias Gredal Nørvig til Finans i 2020.

Hver måned er der omkring 100 millioner mennesker, der spiller Subway Surfers, og det er blevet downloadet over 3 mia. gange.

I en anden kategori af apps, nemlig i ’Food and drink’-kategorien finder vi også en dansk app. TooGoodToGo indtager i denne kategori 10. pladsen over verdens mest downloadede apps inden for kategorien. Den danske madspildsapp er blevet downloadet 21 millioner gange i 2021, og kommer dermed i selskab med McDonalds, Starbucks og Domino’s.

Den mest downloadede app blandt alle kategorier er TikTok efterfulgt af Instagram og Facebook på de sekundære pladser.

Læs også
Top job