Bombe under krypto-koncept: Den stabile kryptovaluta Terra blev pludselig meget ustabil

Kryptovalutaer, som altid har samme værdi som for eksempel en dollar, er blevet populære i krypto-bevægelsen. Men nu er en af de store "stable-coins" kommet i alvorlige problemer og sender rystelser gennem krypto-miljøet.

Kryptovalutaer som bitcoin har altid været volatile og kunne stryge op og ned i værdi. Men at en af de store stable-coins nu er faldet voldsomt i værdi, skulle efter planen have været helt umuligt.  Arkivfoto: Dado Ruvic/Reuters

En højdramatisk krise har i løbet af ugen udspillet sig i krypto-miljøet. TerraUSD, en kryptovaluta, faldt pludseligt, først med 30 pct. tirsdag og onsdag endnu mere, så den samlet var nede med 70 pct. Store udsving er ikke noget nyt for kryptovalutaer, men TerraUSD er en såkaldt stable-coin, der skulle udmærke sig ved altid at være ret præcist 1 dollar værd.

Torsdag eftermiddag var prisen for 1 TerraUSD landet på 0,63 dollar efter flere redningsforsøg. Et stykke over de 29 cent, den ramte, da krisen var værst, men stadig langt fra den hele dollar, som er hele valutaens raison d’etre. ..

Læs også
Top job