Svensk pengeportal gør klar til at slås med Apple om adgang til danskernes kortoplysninger
Senere på året lancerer betalingsportalen DIBS en ny "gem kort"-funktion, som skal sætte yderligere skub i forbruget på nettet.
Flere og flere danskere vælger at lade tegnebogen blive i baglommen og bare åbne en browser, når de skal handle ind. Når den virtuelle indkøbskurv så er fyldt, og kunden trykker på "køb", åbnes et nyt vindue - kassen.
»Det er her, du ser vores logo i bunden. Det er vores vindue. Det er vores miljø. Det er her, kunderne sidder og indtaster deres kortoplysninger,« siger Henriette Høyer, salgschef i Danmarks afdeling af svenske DIBS Payment Service AB.
Men retten til at bestyre internettets kasseapparater og dermed også våge over de indtastede kortoplysninger er en eftertragtet rolle.
Store teknologi-imperier som Apple og Google har allerede kastet en pæn portion kærlighed og ikke mindst penge efter tjenesten. I Danmark forventes Apple Pay frigivet sidst på måneden.
Et vigtigt parameter i kampen om de danske forbrugeres gunst bliver at sikre, at betalingen ikke bliver for besværlig.
For nylig udkom rapporten »Dansk E-handel« - udarbejdet af bl.a. DIBS - som viste, at 17 pct. af forbrugerne på nettet ville købe mere, hvis de slap for at taste kortinformationer ind, hver gang de købte noget.
For at sikre et så friktionsfrit flow fra forbrugerens konto til diverse webshops som muligt lancerer DIBS, som er en del af den nordiske børsbejler Nets, i løbet af efteråret et nyt produkt, der skal gøre betalingen så gnidningsfri som overhovedet muligt.
»Vi lancerer et nyt produkt for at løsne op for udfordringen, som mange kunder har ved at skulle taste en masse informationer ind,« siger Henriette Høyer.
Præcis hvad det nye produkt bliver, vil hun ikke ud med. Men hun lægger ikke skjul på, at det er et led i den stigende konkurrence om at varetage betaling på nettet.
»"Gem kort"-funktionen er jo noget, mange allerede arbejder med, og når Apple Pay kommer til Norden, vil de også have det med i deres betalingsmodel. Så, ja, du kan godt sige, at det er et konkurrenceparameter,« siger hun.
Rapporten »Dansk E-handel« viser, at danske kunder bruger omkring 70 mia. kr. på online-indkøb. Men Henriette Høyer vurderer, at potentialet er langt større.
Hvis de muligheder, som mange webshops stiller til rådighed gennem drop down-menuer og andet lir, skal ende med at give vækst, bliver "gem kort"-funktionen et vigtigt element, mener hun.