Tech
0

Glem bare pinkoden: Snart kommer der fingerscanner på dit kreditkort

Mastercard tester for tiden nye kreditkort med indbygget fingerscanner, så du slipper for at huske adgangskoder.

Foto: MasterCard.

Snart er det ikke længere nødvendigt at dække for hånden, når du hæver penge i hæveautomaten eller handler i Netto.

Kort-giganten Mastercard er i færd med at teste kreditkort med indbygget fingerscanner, så du hurtigt og potentielt mere sikkert kan betale for dine varer.

I hjørnet af kortet sidder en fingerscanner, der verificerer dit køb via en digital kopi af dit fingeraftryk gemt på den krypterede EMV-chip på kortet. Dit fingeraftryk skal indregistreres ved et besøg i en bank.

Kun dine egne fingeraftryk kan gemmes på kortet, og herefter er det bare at sætte kortet i terminalen med tomlen på skanneren, og så er der købt bananer.

Under indkøbet kommunikerer terminal og bank med hinanden, og normalt spørger banken efter din identitet i form af din pinkode.

Med de nye kort verificerer du i stedet din identitet via fingerscanneren, som så sendes til banken.

Da den bagvedliggende teknologi ikke har ændret sig, vil Mastercards nye fingerscanner-kort kunne bruges i alle eksisterende terminaler.

Mastercard tester i øjeblikket løsningen i Sydafrika, men forventer og håber at rulle de nye fingernemme kort ud i resten af verden i løbet af 2017.

Skulle din tommelfinger være ramt af den danske vinter og derfor fyldt af frostsår, kan du stadig skrive din pinkode ind.

Læs også: Nets og Danske Bank dropper samarbejde om MobilePay: Nets lancerer egen mobilbetalings-løsning

Denne artikel er leveret af
BRANCHENYT
Læs også