Tech
0

Over 200 mio. brugere truet: Populær streamingtjeneste giver hackere adgang til din computer

Når du henter en ny film eller serie på nettet, risikerer du også at lukke hackere ind på din computer.

Hvis du vil downloade den nye sæson af House of Cards fra en ulovlig hjemmeside, kan du risikere samtidig at give hackerne fri adgang til din computer. Foto: Netflix.

Du har sat dig godt til rette. Filmen er downloadet. Popcornene er klar, og colaen er åbnet.

Men du ved måske ikke, at den streamingtjeneste du bruger, til at se den downloadede film, har sikkerhedshuller, der giver it-kriminelle fri adgang og fuld kontrol over din computer, og dermed alt hvad du har liggende af billeder og filer på computeren.

Det gælder de populære medie- og streamingafspillere VLC, Popcorn Time, Kodi og Stremio.

Det oplyser it-sikkerhedsfirmaet Check Point i en pressemeddelelse i dag, hvor firmaet også advarer, at der kan være andre medie-og streamingafspillere, som kan have sikkerhedshuller.

Hvis du f.eks. havde planer om at streame den nye sæson af den populære tv-serie House of Cards, når den har præmiere i morgen, kan det være, du skal genoverveje, hvilken streamingtjeneste du vil bruge.

For den nye type hackerangreb kan ramme over 200 millioner brugere, der benytter de fire medie- og streamingtjenester. Angrebene foregår ved, at it-kriminelle gemmer ondsindet kode i underteksterne.

»Med afsløringen i dag står det nu klart, at det er muligt for it-kriminelle at udvikle undertekster med ondsindet kode, som automatisk kan blive spredt til mange millioner endheder på en gang, hvor sikkerhedssoftwaren omgås. Det giver en tredjepart fuld kontrol over den inficerede enhed og den data, der ligger på den,« siger Omri Herscovici, der er leder af Check Points forskningshold, i en pressemeddelelse.

Det er forskellige online-databaser som f.eks. opensubtitles.org, hvor Check Point bl.a. har opdaget undertekster med ondsindet kode.

I pressemeddelelsen skriver Check Point, at de har givet besked til de forskellige medie- og streamingprogrammer, som udbedrer sårbarhederne. Men it-sikkerhedsfirmaet advarer, at man stadig skal passe på, for der kan være andre tjenester, der også kan have sikkerhedshuller.

Se hvordan it-kriminelle hacker din computer gennem Popcorn Time:

BRANCHENYT
Læs også