Tech
0

Techfirma slipper 20 millioner bakteriefyldte myg løs i Californien

Millioner af myg skal nedkæmpe zika-virus.

Myggene er inficeret med en naturlig bakterie, som gør dem sterile - og det kan på længere sigt måske give techfirmaet kontrol over myggebestanden. Foto: Robin Loznak.

20 millioner bakteriefyldte myg er sværmet ind i Fresno, Californien, denne sommer. Alphabet Inc.'s techfirma, Verily, har sat dem fri. Formålet? At få færre myg - og færre sygdomme.

Det skriver Bloomberg.

Det kan måske lyde ulogisk, at 20 millioner flere myg i sidste ende skal kunne få bestanden af myg i Californien nedbragt, men det er ikke desto mindre det, der er formålet med Verilys  insektkampagne, der blev igangsat fredag. Alle myggene er nemlig hanner og inficeret med et bakterie, der skaber uklækkelige æg, når de parrer sig med de vilde hunkønsmyg.

Det skal på længere sigt forhåbentlig skære i bestanden af myg - og spredningen af de sygdomme, de bærer, lyder rationalet. Målet er de myg, der bærer zika-virus, skriver Bloomberg.

»Hvis vi kan vise, at den her teknik kan virke, er jeg sikker på, at vi kan gøre det til en bæredygtig forretning, for de her myg er en enorm byrde,« siger chefingeniør i Verily, Linus Upson, til Bloomberg.

Verily har eksisteret siden 2015 og er involveret i mange teknologiprojekter, som arbejder med sundhed, skriver Bloomberg.

BRANCHENYT
Læs også