Tech
0

Din wi-fi-forbindelse er udsat: Men der er hjælp at hente

Forskere har fundet en alvorlig sikkerhedsfejl i alt wi-fi. Det skulle have minimal betydning for private brugere, vurderer bredbåndsudbyder.

En hacker kan bruge sikkerhedsbristen til at stjæle følsomme oplysninger som kreditkortnummer, kodeord eller chatsamtaler. Arkivfoto

Du skal ikke tage en sikker forbindelse mellem din computer og dit wi-fi-net for givet.

Sådan lyder opråbet fra den belgiske forsker Mathy Vanhoef, efter han har opdaget en alvorlig sikkerhedsfejl i den teknologi, som findes i alle moderne wi-fi-forbindelser.

En hacker kan bruge dette sikkerhedshul til at stjæle følsomme oplysninger som kreditkortnummer, kodeord, chatsamtaler, emails og fotos, skriver forskeren, som arbejder for forskningsinstituttet IMEC-DISTRINET i Leuven, Belgien.

Helt konkret er det WPA2, den er galt med. WPA2 er nemlig en protokol, der søger for, at det kun er godkendte enheder, som får adgang til dit netværk. Det er her fejlen ligger, hvilket betyder, at hackere stort set kan skaffe sig let adgang til alle wi-fi-netværk i verden.

Der skulle dog ikke være et problem for almindelige private internetbrugere, siger Steen Enevoldsen, udviklingschef ved bredbåndsudbyderen Fulllrate, til Computerworld.

»Når du for eksempel bruger din netbank, har du stadig en krypteret forbindelse. Så det er ikke sådan, at man skal være bange for at få tømt sin bankkonto, hvis man ikke slukker for sin router. Desuden skal man jo være fysisk meget tæt på et netværk for at få adgang til det, så i praksis betyder det ikke så meget for almindelige brugere,« siger han til magasinet.

Hvis du ønsker at sikre din wi-fi-forbindelse, hjælper det ikke at ændre koden til dit netværk. I stedet skal du sørge for, at alle computere og smartphones, som er koblet til dit netværk, er opdateret.

Desuden er det vigtigt, at alt software er opdateret på din router, lyder anbefalingen fra Mathy Vanhoef.

Forskeren kan dog ikke vurdere, om de nuværende wi-fi-svagheder er blevet udnyttet af hackere.

BRANCHENYT
Læs også