Tech
0

Mobilepay langer ud efter Apple Pay

Mobilepay stiller sig kritisk over for Apples nye betalings-app, som de mener giver en unfair konkurrencefordel på iPhone.

Efter Apple Pay blev lanceret, har Mobile Pays foreløbige iPhone-undersøgelse med den nye app vist, at iPhone i visse tilfælde vælger Apple Pay over andre betalingsmetode Foto: Apple Pay

For nylig lancerede Apple sit nye digitale betalingsmiddel Apple Pay i Danmark.

Nu viser det sig, at it-giganten måske har et lidt for besidderisk forhold til de kunder, der vælger at installere Apple Pay på deres iPhone.

Det viser tests udført af konkurrenten Mobilepay.

Efter Apple Pay blev lanceret har Mobilepays foreløbige iPhone-undersøgelser med den nye app vist, at iPhone i visse tilfælde vælger Apple Pay over andre betalingsmetoder, når man står ved betalingsterminaler - alt afhængigt af, hvordan kunderne placerer deres telefon i forhold til terminalen.

Det er muligt at omgå problemet, men det kræver indsigt, teknisk forståelse og kan give en rodet brugeroplevelse, lyder meldingen fra Mobilepays udviklingschef, Bo Toldstrup Christensen.

»Hvis man går ind i et supermarked og vil betale med telefonen og kører den over betalingsterminalen, vil Apple Pay ofte, være den første app, der popper op,« siger udviklingschefen, der mener, at Apples konkurrencefordel formentlig skyldes, at appen tager patent på en chip i iPhonen, der har meget længere rækkevidde, end de andre betalingsmetoder kan drage nytte af.

De foreløbige tests udført af Mobilepay har vist flere tilfælde, hvor Apple Pay helt har overtaget telefonskærmen, mens flere betalingapps også er åbnet på én gang.

»Det kan bl.a betyde, at kunden kan få oplevelsen af at være kommet til at betale to gange, selv om det ikke nødvendigvis er tilfældet,« siger Bo Toldstrup Christensen.

Apples ekskluderende tilgang med den nye betalings-app, ærgrer Mark Wraa-Hansen, direktør for Mobilepay.

»På 3,6 millioners Mobilepay-brugeres vegne er jeg naturligvis ærgerlig, hvis brugeroplevelsen bliver rodet. For os er det centralt, at brugerne har det frie valg, og helt principielt bør alle betalingsmetoder være ligestillet, så der er fri konkurrence,« siger Mark Wraa-Hansen.

Direktøren advarer også om, at butikkerne risikerer at betale højere gebyrer, hvis brugerne ikke længere frit kan vælge mellem betalingsmetoder.

»Den nye konkurrencesituation er et vilkår og betyder, at vi nu skal til at overveje, hvordan vi kan forbedre MobilePay til bedre at understøtte det frie valg for brugerne,« siger Mark Wraa-Hansen.

Kritikken er blevet forelagt Apple, der endnu ikke har kommenteret sagen.

Det er anden gang inden for kort tid, at Apple Pay bliver kritiseret. Coop har tidligere advaret danskerne mod at bruge det nye betalingsmiddel, da organisationen finder den nye betalingsløsning for dyr.

BRANCHENYT
Læs også