Tech

De fem it-giganter dominerer stadig - New Yorks børs kan ikke følge med

Apple, Amazon, Alphabet, Microsoft og Facebook har tilsammen løftet deres markedsværdi med 1.100 mia. dollars på to år.

Seks år efter stifteren, Steve Jobs', død er Apple stadig verdens mest værdifulde selskab. Markedsværdien er nu 870 mia. dollars. Foto:  XINHUA/EYEVINE

Få timer før Apple indleder salget af iPhone X, må det stå klart for enhver, at verdens mest værdifulde selskab fortsat har masser af X-faktor.

Aktiekursen er steget med 45 pct. i år, så Apple nærmest kan strække armen ud og nå den magiske markedsværdi på 1 billion dollars - altså et tal med tretten cifre. Men Tim Cook & Co. er ikke alene om at distancere Nasdaq i New York, der ellers betegnes som red and hot af amerikanske medier oven på en 25 procents stigning i 2017.

De fire andre it-giganter - Amazon, Microsoft, Facebook og Alphabet - er i lige så skræmmende form på aktiemarkedet i forlængelse af deres kvartalsregnskaber. Facebooks kurs er steget mere end 55 pct. i år, Amazon har passeret 50 pct., mens Microsoft og Alphabet begge befinder sig på den sjove side af 30 pct.

Det betyder altsammen - skriver CNN Money - at de fem selskabers totale markedsværdi nu er 3,3 billioner dollars. Til sammenligning var de i blinkende anførselstegn "kun" 2,2 billioner dollars værd for to år siden, selv om flere af it-giganterne har måttet tage en del stød fra omverdenen.

Facebook og Google er involveret i en kongreshøring om, hvordan Rusland kunne opnå indflydelse på valget i USA, mens Microsoft netop har skrottet et helt årtis kamp for at udvikle en konkurrencedygtig smartphone.

BRANCHENYT
Læs også