Weekend

Indisk fra øverste hylde

Guru er måske ikke helt gourmet-indisk som i London og andre steder, men den placerer sig klart blandt de bedste i genren herhjemme.

På Guru serveres alt i smukke kobbergryder, hvad der understreger elegancen. 

Foto: Niels Hougaard

»L. Ron Hubbard, hvad har du gjort med min pige?« spurgte Allan Olsen engang og fik vist aldrig svar. Men i Jernbanegade i København lige over for restaurant Guru står stadig et kontor og venter på Scientologys stifter, hvis han skulle dukke op, ryddeligt og pænt.

Det er rettidig omhu, og det var det også, da man besluttede at opgradere Skandinaviens ældste indiske restaurant. Den hed Indian Taj, da den åbnede i 1973, men i 2013 skiftede den navn til Guru og fik en overhaling af Henning Larsen Architects, og det blev godt. I dag fremstår den eksklusiv og international, decideret flot med tandoorikakkelovne og Gubi-stole – altså når man først finder frem til den mellem udgravningerne, for Jernbanegade er som resten af byen et veritabelt hul i jorden, men hvad, en dag bliver man vel færdig også med dette område ved Rådhuspladsen og Hovedbanegården...

Læs også