Weekend

Et besøg på A Hereford Beefstouw er en sympatisk oplevelse, men det skyldes alt andet end maden

Industriboller og et rædselskabinet af en salatbar er ikke godt nok i 2018, hvor gode bøfrestauranter ikke længere er et særsyn.

Vor anmelders T-bonesteak af krogmodnet finsk kød var stegt, lige som den skulle. Fritter og pebersauce var også gode, mens bearnaisen – og den besynderlige gaffel – trak ned. Fotos: Morten Lau-Nielsen

Det var i Lund, lige uden for Herning, at den første Hereford Beefstouw-bøf blev vendt. På menuen var laks og bøffer, inspireret af gæstemenuen hjemme hos ægteparret Damgaard, der grundlagde restauranten.

Konceptet var simpelt: åbent køkken, få gode retter uden overflødig pynt og viskestykker i stedet for irriterende papirservietter. Og bøfkonceptet må have ramt tidsånden rent, da restauranten åbnede i en gammel købmandsgård i 1971, for i dag omfatter kæden hele 12 restauranter i Danmark, foruden en håndfuld fordelt mellem Sverige, Grønland og Australien. Godt gået, må man sige...

Læs også
Top job