Weekend

Kroaterne indser først Danmarks styrke i et fly på vej hjem

Ottendedelsfinalen bliver kun en god oplevelse for Kroatien før kampen. Ikke under den, skriver David Nielsen i denne VM-klumme.

Vi spiller ”runde af 16.” Der er 16 hold tilbage ved dette verdensmesterskab. Vores planet er ganske stor. Det er Danmark ikke. Verden kan for en beskeden dansker virke uoverskuelig, men vores hold har kvalificeret sig til ottendedelsfinalen ved VM fra en pulje, der viste sig hårdere end forventet.

Det er en flot præstation, men klapsalverne lader i højeste grad vente på sig. Vi har ikke løbet gennem gaderne eller sunget i haverne. Vi har faktisk ikke fejret en skid, og det synes jeg er synd. Af de hold, der er videre i turneringen, er vi vel den eneste nation, der ikke har kunnet fremvise billeder af glædesrus. Billeder af folk, der falder i armene på hinanden af glæde over det, der er sket. Det har lidt at gøre med måden, vi kvalificerede os på, og det har meget at gøre med, at 90 pct. af os sidder med meget kritiske briller og rynker på næsen af spillestilen. Vi synes, at vi spiller kedeligt...

Læs også