Weekend

Frankrig får en ny titelchance

»Vi skylder os selv at gribe denne mulighed,« siger Frankrigs anfører.

Hugo Lloris var været stærk for Frankrig ved VM. Her redder han et skud fra Belgiens Toby Alderweireld i semifinalen.
Foto: Adrian Dennis/AFP

For to år siden blev EM-semifinalen mellem Frankrig og Tyskland udlagt som den moralske finale. At vinderen af det opgør ville vinde slutrunden. Det skete ikke. Frankrig tabte EM’s sidste kamp til Portugal, men nu har ”Les Bleus” chancen igen i søndagens VM-finale mod Kroatien.

»Da vi mødtes med verdensmestrene fra Tyskland på Stade Vélodrome i Marseille, havde vi et fællesskab med publikum. Denne gang var vi ikke euforiske efter sejren over Belgien i semifinalen. Vi vil give os selv den bedste mulighed for at vinde denne kamp. Den mentalitet har vi haft hele ugen,« sagde Frankrigs anfører og målmand Hugo Lloris lørdag.

Han erkendte, naturligvis, at nederlaget i 2016 var tungt.

»Hovedparten af spillerne var ikke med ved EM i Frankrig, men det var svært at kapere for dem, som var med. Sådan er fodbold. Vi skylder os selv at gribe denne mulighed og have så få fortrydelser som muligt efter kampen.«

Lloris var med for to år siden, og det var træner Didier Deschamps også, men han har siden da gennemført lidt af et generationsskifte på det franske landshold. Det understregede han lørdag som argument for, at Frankrig havde fået afstand til den skuffelse.

»Gruppen ved dette VM er anderledes end det for to år siden, da der er 14 spillere her, som ikke var med ved EM. Derfor er deres erfaring begrænset, men kvaliteten er der,« lød det fra Deschamps, som mener, at Frankrig også kan læne sig op af de resterende i truppen, som var med ved EM på hjemmebane.

»Der er ni spillere her, som var med til EM. De ved, hvad der skete, og hvad der nu skal til.«

Både flere af de franske og kroatiske spillere har vundet europæiske- og nationale titler med deres klubber. Til gengæld er Kroatien et ældre, mere sammenspillet hold end Frankrig.

»Kroatien har mere erfaring, men uanset hvad vi har stået over for ved dette VM, har vi klaret det,« understregede Didier Deschamps.

BRANCHENYT
Læs også